Muziek als jouw taal


Muzieklessen

Algemeen

Wij hechten aan een goede sfeer waarin jij je vrij voelt om je muzikaal te uiten. De omgangsvorm is dan ook informeel en collegiaal.


Bij de eerste kennismaking stellen we samen een

persoonlijke lesprogramma op.

Hierbij gaan we uit van jouw wensen en mogelijkheden.


Als kind, jongere of volwassene kies je voor je eigen tempo. Op elk moment van het jaar kan je beginnen met lessen.


Je kunt altijd een proefles nemen om te kijken of het iets voor je is!

Gitaar (akoestisch & elektrisch)

De gitaar is een populair instrument. Makkelijk mee te nemen, ideaal voor het begeleiden van zang, maar ook als solo instrument niet te misstaan. Er zijn veel mogelijkheden qua geluid variërend van rustig tokkelen tot het elektrische metal geluid. Hieronder zie je een kleine subgroepering, maar uiteraard zijn deze heel goed samen te voegen en is kiezen eigenlijk niet nodig.

Liedbegeleiding

Je kunt hiermee je favoriete liedjes leren begeleiden. Kampvuur, tabs, kinderliedjes, cabaret, kortom alles waar gitaarakkoorden onder passen. Liedjes begeleiden kan op alle soorten gitaren.


Klassiek

Bij klassiek gitaarles leer je het spelen van meerstemmige stukken. Er is keus uit het klassieke, maar ook het lichtere repertoire, b.v. latin, of arrangementen uit de pop- en volksmuziek. Van makkelijk tot moeilijk. Het klassieke gitaarspel gaat het best op een spaanse gitaar, met nylon snaren.


Blues en folk

Hier leer je het spelen van blues- en folkstukken. Deze stijl gitaarmuziek spelen we op een “country & westerngitaar” met stalen snaren, maar ze kan ook worden gespeeld op een spaanse gitaar.


Electrisch

Bij electrisch gitaarles leer je onder andere slaggitaar spelen met het plectrum of de vingers in pop- en rocksongs. Je leert je lievelingsnummers spelen in noten, tabs en/of akkoorden. Ook kun je de bekende gitaarsolo’s leren spelen, en leren om een gitaarsolo te improviseren.

Zingen

Geen instrument is zo dichtbij als je eigen stem. Je Stem, dat ben Jij. Ook al heb je geen toetsen, kleppen of snaren, je lichaam is net zo goed een instrument als een piano, een saxofoon of een gitaar. En net als iedere andere muzikant moet je leren om jouw instrument goed te gebruiken, zodat je precies die tonen kunt gaan maken die je wilt horen

Ieder mens en dus iedere stem is anders. Daarnaast verschillen persoonlijke voorkeuren, mogelijkheden en ambities. Overtuigd zingen is een mengeling van muzikaliteit, bezieling, durf, expressie, zangtechniek, presentatie en solfège kennis. Elke zangtechniek kent voordelen en beperkingen daarom worden tijdens de lessen de beste elementen uit bekende klassieke lesmethodes zoals EVTS en CVT gecombineerd met eigen uit ervaring ontwikkelde technieken. Door gebruik te leren maken van improvisatietechnieken (in timing, melodie, klankkleur, stijl en sfeer/emoties) kun je uiteindelijk ieder nummer persoonlijk maken.


Elke les is maatwerk, praktijkgericht en daardoor uiterst effectief. Samen wordt gewerkt aan jouw persoonlijke doelen en jouw eigen geluid. In een zelfgekozen repertoire komen al deze facetten stapsgewijs aan de orde.


Tijdens je zangles werken we o.a. met Youtube en Spotify, waar veel instrumentale versies van songs te vinden zijn. Instrumentale muziektracks hebben de voorkeur zodat wij de volledige focus kunnen leggen op het zingen. Wij kunnen ook werken met bladmuziek en je op toetsen begeleiden indien je ook gitaarles heb zal je begeleid worden op gitaar.

Accordeon

Het leren spelen van accordeon is in tegenstelling wat veel mensen denken niet moeilijk en gaat razendsnel.


Door het geniale linker bassysteem kun je jezelf makkelijk begeleiden, waardoor je in je eentje als een heel orkest kunt klinken en je bijvoorbeeld ook mooie muziek van Bach, Scalatti of zelfs filmmuziek kunt spelen.

Op een accordeon kun je spelen wat JIJ leuk vind, en zit je niet gebonden aan een bepaald genre. In de lessen wordt ruimschoots aandacht besteed aan verschillende stijlen om te ontdekken wat jouw stijl is. Te denken valt aan bijvoorbeeld, zoals de tango, ballroom, klezmer, Ierse/ Franse/ Duitse/e.a. volksmuziek, musette, popmuziek, filmmuziek, licht moderne of juist klassieke muziek. Oftewel, accordeon heeft het allemaal in zich. Met een accordeon kun je samen met anderen in een orkest spelen, maar ook in je eentje kun je zelfs op een kleine accordeon al prachtige muziek maken.


De lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden, voor kinderen en volwassenen. Tijdens de les staat het plezier voorop. Op rustige maar enthousiaste wijze leren u of uw kind de beginselen van het accordeonspel of kunt u zich bij mij verder bekwamen.


Ik houd daarbij altijd rekening met de muziekvoorkeur van de leerling. Bij beginnend accordeonisten werken we vanuit 2 methodes die aangevuld wordt met leuke liedjes om de geleerde techieken goed te kunnen oefenen en te integreren. Uiteraard mag je altijd je eigen liedjes aandragen. Tijdens de lessen zullen we ook veel samenspelen.

Piano

De piano kenmerkt zich door zijn prachtige karakteristieke geluid en veelzijdigheid. Omdat je met twee handen tegelijk speelt is het mogelijk om gemakkelijk zowel een begeleidende partij als een melodieuze partij spelen.

Bij pianospelen speelt niet alleen het melodische aspect een rol, maar juist het leren beheersen van harmonieën maakt de piano tot compleet instrument.


Naast de essentiële basisvaardigheden leer je vooral je eigen creativiteit te gebruiken en kun je zelf nummers aandragen die je wilt leren spelen.

Tijdens de lessen maken wij gebruik van verschillende methodes die door de docent zelf worden samengesteld tot een passend lesprogramma voor jou. Wij werken zelden met losse technieklessen, alle lessen zijn gebaseerd op muziekstukken die in overleg worden ingezet. 

Basgitaar

Een goede band kan niet zonder bassist. Het geluid van de basgitaar bepaalt namelijk voor een belangrijk deel het ritme van het bandgeluid.

We zorgen dat je je goeie kwaliteiten leert gebruiken – ontwikkelen je inzicht in wat je goed ligt, en wat er allemaal mogelijk is op basgitaar. De onderdelen waar je aan wil werken pakken we rustig aan, zodanig dat de les en het oefenen prettige resultaten geeft. Om dit resultaat ook hoorbaar te maken is het mogelijk om bij ons in de praktijk te spelen via versterkers waarbij de originele muziekstukken worden meegedraaid met jouw spel. Zo speel je ineens mee bij U2 of mag jij de solo van Jimmi invullen!


We bepalen samen de onderwerpen, je kan altijd de stukken aandragen die je graag wilt leren spelen. Deze proberen wij dan zo veel mogelijk te integreren in het lespakket.

Angela Vos

Accordeon, Piano & Zang​

Gila van Steen​

Basgitaar - Gitaar - Zang


Zo verschillend als we allemaal zijn, zo is ook geen enkele muziekles bij ons het zelfde!

Huren van instrumenten

Bij het nemen van muziekles kun je natuurlijk niet zonder instrument, hoe moet je anders oefenen en thuis spelen?


Heb je al een instrument dan kijken wij graag naar de kwaliteit en leren je omgaan met het stemmen en het onderhoud.


Wil je een instrument gaan kopen dan adviseren wij graag. Maar misschien in een instrument nog te duur of wil je eerst kijken of het je wel bevalt. Dan is het huren van een instrument via de muziekpraktijk ook nog een optie.


Informeer bij de betreffende docent naar de mogelijkheden en beschikbaarheid van instrumenten.

Accordeon

Je kunt een pianoklavier (toetsen) accordeon huren met 48 of 72 standaard bassen.

Gitaar

Wij hebben zowel kindergitaren, western- en spaanse gitaren te huur.

Sometimes you want to give up the guitar, you'll hate the guitar. But if you stick with it, you're gonna be rewarded

Jimi Hendrix