waar jouw Muziek klinkt


De Praktijk

LevendeMuziek probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij waar u naar op zoek bent.


Zo bieden wij onder meer muzieklessen op maat aan voor alle leeftijden.

Ook muzieklessen voor mensen met een speciale hulpvraag (bijv. autisme, adhd, hoogbegaafdheid, down-syndroom, etc.) zijn mogelijk. Tevens is het mogelijk om met een specifiek doel te coachen/leren, denk hierbij aan musicals of performances, bandcoaching valt hier ook onder.


Iets te vieren? Of gewoon lekker samen aan de slag? Kijk eens tussen onze workshops of vraag naar een plan op maat. Wilt u niet zelf aan de slag maar wel uw viering voorzien van muziek, vraag FABIOUS ons dynamisch muziek duo.


Wat doet u als u ‘in de knoop zit’ en praten niet helpt, omdat u niet zo gemakkelijk praat, of omdat u met praten uw emoties en gevoelens prima weet te ‘vermijden’? Voelt u zich gespannen en weet u niet precies waarom? Heeft u moeite met contact maken? Vindt u het lastig om uw emoties te uiten? Voelt u zich al langere tijd somber? Muziektherapie is een bewezen behandelvorm die u hierin kan helpen.


LevendeMuziek bied Muziektherapie aan door HBO geschoolde Muziektherapeuten en is aangesloten bij verschillende kwaliteitsregisters. Uiteraard staan wij ingeschreven bij de kamer van koophandel (61379085) 

Wij als praktijk

Tijdens onze opleiding tot muziektherapeut aan Hogeschool Stenden in Leeuwarden hebben wij elkaar leren kennen.


Al snel bleek dat wanneer wij samenwerken we een hecht en effectief team vormden.

We inspireren en ondersteunen elkaar en kunnen ook kritisch naar elkaar en onszelf kijken. Wij zijn heel verschillend als musicus en therapeut maar tegelijk streven we als mens dezelfde idealen na.


Ieder mens is uniek en mag er zijn, iemand helpen of iemand iets aanleren

betekend dus niet iemand in een hoek jagen of forceren. Nee dat betekend echt kijken naar de persoon en wat hij of zij

nodig heeft om te leren en verder te komen.


Deze manier van kijken en accepteren is niet alleen voor therapieën belangrijk

maar ook binnen onze lespraktijk.


Al met al...

Het was dan ook geen vreemde beslissing om de handen in een te slaan en gezamenlijk een praktijk op te richten.


Waar wij eerst als zelfstandige therapeuten en docenten door het leven gingen,

werd begin 2014 de Muziekpraktijk als maatschap opgericht.

Ik ben Angela Vos en al van jongs af aan is muziek als eten en drinken in mijn leven, ik leef en adem muziek. Ik zing, neurie, trommel, tik en bespeel mijn instrumenten iedere dag opnieuw.

Ooit begonnen als onderdeel van mijn dag, geworden tot een gewaardeerde hobby die zich steeds professioneler ging vormen en resulteerde in diverse opleidingen waaronder een klassieke accordeon opleiding, docentenopleiding aan ArtEZ, dirigenten opleiding, HBO opleiding tot muziektherapeut en een Post Hbo Conservatorium opleiding.


De afgelopen jaren heb ik met veel plezier lesgegeven en muzikaal leiding mogen geven aan diverse ensembles, orkesten en koren. Ik heb mogen beleven wat muziek met mensen doet, van kinderkoor tot stervens-begeleiding. Muziek beweegt mensen, zij intrigeert en inspireert.


Muziek voor mij is als het vertellen van een verhaal. Of je dat nou doet op een moeilijke manier of een makkelijke manier, het gaat om het verhaal. Ik probeer elk stuk dat ik speel te laten leven, te bezielen en van enkel wat noten op papier tot echt Levende Muziek te laten worden.


Wanneer je moeilijke muziek (op wat voor niveau dan ook) speelt, wordt het verhalen vertellen lastig gemaakt door technische aspecten. In mijn lessen gaan we samen werken aan een mooie technische basis om muziek te maken.


Tijdens de therapieën die ik geef bestaat er dus ook geen fout of "mis", iedere klank, elk verhaal is goed en het luisteren waard. Dat waar je misschien geen passende woorden voor kunt vinden, probeer ik samen met jou een klank te geven. Emotie is muziek, en muziek is ook emotie.


In mijn werk als musicus (docent, dirigent, therapeut, etc) heb ik al met vele doelgroepen mogen werken; jonge kinderen, adolecenten, volwassenen, ouderen, geestelijk en/of lichamelijk beperkten, gehandicapten, forensische psychiatrie, ouderenzorg, speciaal onderwijs, jeugdpsychiatrie etc.

Maar wat ik telkens weer tegen kom in mijn werk is dat ieder mens uniek is en dat in welk hokje de maatschappij jou ook duwt, ik kijk naar je als een mens als geen ander.


Naast muziek houdt ik mij graag bezig met creativiteit als schilderen en "freubelen", ook tuinier ik graag en ben dol op fietsen, wandelen, surfen en koken. 

Mijn naam is Gila van Steen

Sinds mijn 8ste ben ik verknocht aan gitaarspelen en zingen. Ik ging vroeger veel bij een vriendinnetje spelen. Die mensen hadden een piano en een gitaar in de woonkamer staan en ik kan me van die hele periode alleen maar herinneren dat ik nooit van die instrumenten af kon blijven. Na een aantal jaren les en een tussenpauze die ik de pubertijd noem, ben ik sinds mijn zeventiende niet meer weg te slaan bij mijn gitaar en het zingen.

 

Ik heb sinds mijn twintigste veel in bands gespeeld met als hoofddoel het ten gehore brengen van mijn eigen geschreven liedjes. Ik speelde zowel elektrisch als akoestisch gitaar en werd bijgestaan door een getalenteerde band. Daarnaast heb ik veel ervaring in het werken met muziek en mensen, van het werken met jongeren met gedragsproblematiek die onder mijn leiding een bijzondere muzikale presentatie heeft gegeven, tot het werken met ouderen, waarbij muziek, het levenslied, het actief muziek maken en aandacht voor de persoon centraal staan en alles er tussen in! In deze rollen is het een vereiste dat je zo'n beetje een muzikaal duizendpoot moet zijn, want elke doelgroep heeft zijn eigen muzikale voorkeuren.


Voor mij is het belangrijk dat ik mensen het plezier en de waarde van muziek kan meegeven en de combinatie van ons aanbod geeft mij de mogelijkheid om dat te delen met de mensen. Ik probeer altijd aan te sluiten op wat de mensen aanspreekt en wat ze willen leren. Welke muziek vind je leuk? Wat wil je precies leren? En de belangrijkste vraag; hoe kan ik jou dat op zo'n plezierig mogelijke manier leren? Ook bij het echt leren bespelen van een instrument is het belangrijk dat plezier voorop blijft staan.