waar jouw Muziek klinkt


De Praktijk

LevendeMuziek probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij waar u naar op zoek bent.


Zo bieden wij onder meer muzieklessen op maat aan voor alle leeftijden.

Ook muzieklessen voor mensen met een speciale hulpvraag (bijv. autisme, adhd, hoogbegaafdheid, down-syndroom, etc.) zijn mogelijk. Tevens is het mogelijk om met een specifiek doel te coachen/leren, denk hierbij aan musicals of performances, bandcoaching valt hier ook onder.


Wat doet u als u ‘in de knoop zit’ en praten niet helpt, omdat u niet zo gemakkelijk praat, of omdat u met praten uw emoties en gevoelens prima weet te ‘vermijden’? Voelt u zich gespannen en weet u niet precies waarom? Heeft u moeite met contact maken? Vindt u het lastig om uw emoties te uiten? Voelt u zich al langere tijd somber? Muziektherapie is een bewezen behandelvorm die u hierin kan helpen.


LevendeMuziek bied Muziektherapie aan door HBO geschoolde Muziektherapeuten en is aangesloten bij verschillende kwaliteitsregisters. Uiteraard staan wij ingeschreven bij de kamer van koophandel (61379085) 

Ik ben Angela Vos en al van jongs af aan is muziek als eten en drinken in mijn leven, 

ik leef en adem muziek. 

Ik zing, neurie, trommel, tik en 

bespeel mijn instrumenten iedere dag opnieuw.


Ooit begonnen als onderdeel van mijn dag, geworden tot een gewaardeerde hobby die zich steeds professioneler ging vormen en resulteerde in diverse opleidingen waaronder een klassieke accordeon opleiding, docentenopleiding aan ArtEZ, dirigenten opleiding, HBO opleiding tot muziektherapeut en een Post Hbo Conservatorium opleiding.


De afgelopen jaren heb ik met veel plezier lesgegeven en muzikaal leiding mogen geven aan diverse ensembles, orkesten en koren. Ik heb mogen beleven wat muziek met mensen doet, van kinderkoor tot stervensbegeleiding. 

Muziek beweegt mensen, zij intrigeert en inspireert.


Muziek voor mij is als het vertellen van een verhaal. Of je dat nou doet op een moeilijke manier of een makkelijke manier, het gaat om het verhaal. Ik probeer elk stuk dat ik speel te laten leven, te bezielen en van enkel wat noten op papier tot echt Levende Muziek te laten worden.


Wanneer je moeilijke muziek (op wat voor niveau dan ook) speelt, wordt het verhalen vertellen lastig gemaakt door technische aspecten. In mijn lessen gaan we samen werken aan een mooie technische basis om muziek te maken.


Tijdens de therapieën die ik geef bestaat er dus ook geen fout of "mis", iedere klank, elk verhaal is goed en het luisteren waard. Dat waar je misschien geen passende woorden voor kunt vinden, probeer ik samen met jou een klank te geven. Emotie is muziek, en muziek is ook emotie.


In mijn werk als musicus (docent, dirigent, therapeut, etc) heb ik al met vele doelgroepen mogen werken; jonge kinderen, adolescenten, volwassenen, ouderen, geestelijk en/of lichamelijk beperkten, gehandicapten, forensische psychiatrie, ouderenzorg, speciaal onderwijs, jeugdpsychiatrie etc.

Maar wat ik telkens weer tegen kom in mijn werk is dat ieder mens uniek is en dat in welk hokje de maatschappij jou ook duwt, ik kijk naar je als een mens als geen ander.


Naast muziek houdt ik mij graag bezig met creativiteit als haken, schilderen en "freubelen", ook tuinier ik graag van moestuin tot bloemen en ben dol op fietsen, wandelen, surfen en koken.